Căutat de multe ori

  • Lavete de curățare Mewa
  • Covoare de reţinere a uleiului
Pentru prezentare generală

Liderul furnizărilor de service textile din Germania investește într-un start-up românesc. Mewa achiziționează majoritatea acțiunilor Esenca

4 iunie 2024
Întreprinderea
Puteți face o probă, oriunde doriți, în doar câteva secunde: Mewa investește într-un sistem de dimensionare a îmbrăcămintei prin intermediul unei aplicații. (Foto: Mewa/Esenca)

Mewa, principalul furnizor german de servicii textile din Europa, colaborează cu start-up-ul românesc Esenca pentru a dezvolta în viitor soluții inovatoare. Mewa a obținut recent majoritatea acțiunilor în Esenca Digital Workwear S.R.L., un specialist în dezvoltarea de procese de scanare susținute de inteligența artificială pentru determinarea dimensiunilor hainelor prin aplicații.

Mewa este prezentă de ceva vreme în România, oferind servicii de curățare cu lavete textile pentru comerț și industrie. Pe alte piețe, această activitate este completată cu o ofertă cu serviciu complet pentru îmbrăcăminte de lucru. Prin investiția în Esenca, Mewa va utiliza mai mult tehnologia de viitor a inteligenței artificiale pentru optimizarea proceselor și controlul calității în sectorul îmbrăcămintei de lucru.

"Scopul nostru este de a adapta procesele și procedurile serviciilor la nevoile clienților și de a le face mai simple și mai ușor de utilizat cu ajutorul inteligenței artificiale", explică Bernhard Niklewitz, CEO la Mewa. "În Esenca am găsit un partener din România cu o expertiză remarcabilă atât în domeniul inteligenței artificiale, cât și în cel al industriei textile. Acesta este motivul care ne-a determinat să ne implicăm în această investiție."

Prin achiziționarea unei participații majoritare în Esenca, furnizorul de servicii textile își extinde portofoliul și obține un partener de încredere pe termen lung în domeniul serviciilor digitale pentru clienți. Tehnologia bazată pe inteligență artificială permite atât firmei Mewa, cât și clienților și partenerilor săi, să utilizeze o aplicație accesibilă atunci, când selectează articolele de îmbrăcăminte de lucru și de protecție, precum și echipamentele de siguranță și sănătate, utilizând un proces comod de măsurare corporală, controlat de către o aplicație pentru a optimiza recomandările de mărimi. Așa, în viitorul apropiat, măsurătorile manuale și dimensionarea la fața locului ar putea deveniimai flexibile și mai eficiente.

Dimensiunea potrivită în doar câteva secunde

Procedura digitală poate fi efectuată cu ajutorul unui smartphone sau al unui dispozitiv offline. Sunt necesare informații privind înălțimea și sexul, precum și două fotografii ale întregului corp realizate cu camera telefonului mobil - una din față și una din lateral. Cu ajutorul inteligenței artificiale, măsurătorile exacte ale corpului sunt calculate din imagini și transferate în grilele de mărimi din colecțiile Mewa. Așa fotografiile nu trebuie salvate, pentru că sunt folosite doar pentru a identifica punctele de măsurare. Măsurătorile standardizate cu peste 100 de puncte de măsurare au o precizie de 0,5 centimetri. În 30 de secunde, utilizatorii primesc o recomandare de mărime potrivită pentru colecția respectivă.

Tehnologia de scanare Esenca urmează să fie integrată succesiv în sistemele digitale oferite clienților începând cu anul 2024.


Material foto și film


Contact presă


Media Contor

Bonni Narjes +49 40 300696-0 narjes@mediacontor.de


Pentru prezentare generală