ABE-G04-Sortieranl-9.tif

MEWA este Mai Mult

MAI MULTĂ igienă, MAI MULTE avantaje sistemul de REFOLOSIRE MEWA

MAI MULTĂ igienă, MAI MULTE avantaje sistemul de REFOLOSIRE MEWA

  • Igienă fiabilă și siguranța aprovizionării

  • Service-ul complet asigură economie de timp și costuri

  • Peste 1,2 milioane de persoane poartă îmbrăcămintea de lucru MEWA

  • În toată Europa și în apropiere

Igienă, sustenabilitate, siguranță – subiectele importante ale prezentului nostru. Pentru noi nu este nicio noutate, acestea sunt componentele centrale ale modelului nostru de afacere de familie de peste 111 ani. Reprezentăm sistemul profesional și sustenabil de management al materialelor textile, cu calitate certificată și forță inovatoare „Made in Germany”.

Igiena este profesia noastră. Iar serviciile oferite de noi reprezintă confortul dvs. Preluare, spălare, reparare, depozitare – toate acestea și mult mai multe sunt asigurate prin sistemul de refolosire MEWA. Refolosirea aduce plus valoare – încercați!

Important de știut
KrL_liefern_1200x1200.png
Livrare
MTS_Nutzen-lagern_1200x1200.png
Ştergere & depozitare
KrL_holen_1200x1200.png
Adunare & preluare
KrL_hygienisches-waschen_1200x1200.png
Spălare & uscare
KrL_pruefen-ersetzen_1200x1200.png
Verificare & înlocuire

Livrare

Şoferul nostru de serviciu livrează în ritmul stabilit cu dumneavoastră

lavete de curăţare

 curate.

Ştergere & depozitare

După folosire,

lavete de curăţare

 sunt păstrate corespunzător în containerele de siguranţă MEWA. Acestea asigură depozitare fără pericole şi transport sigur.

Adunare & preluare

Şoferii noştri de serviciu înlocuiesc

lavete de curăţare

 murdare cu cârpe noi la termenele stabilite de comun acord.

Spălare & uscare

Cârpele noastre de curăţat pot fi spălate şi refolosite ecologic până la 50 de ori. Şi asta prin menajarea resurselor şi protecţia mediului.

Verificare & înlocuire

În cadrul serviciului de închiriere,

lavete de curăţare

 distruse sunt sortate şi înlocuite automat. Astfel, întotdeauna veţi avea la îndemână

lavete de curăţare

 proaspete.

Igienă și curățenie certificate

01
IGIENĂ ȘI CURĂȚENIE

Toate întreprinderile MEWA, unde se spălă materialele noastre textile industriale, poartă sigla wfk pentru igiena materialelor textile – o certificare care permite utilizarea cu încredere a textilelor în domenii sensibile din punct de vedere al igienei, cum ar fi în sectorul medical sau în industria produselor alimentare. Lucrăm în conformitate cu standardele stricte RABC, pentru a respecta legile, directivele și standardele aflate în vigoare în prezent și în mod special standardele DIN 10524 (igiena produselor alimentare) și DIN EN 14065 (sistemul de control pentru biocontaminare). Toate acestea se aplică și pentru materialele noastre textile. Inclusiv îmbrăcămintea mecanicilor este spălată igienic și dezinfectată temeinic, astfel încât aceștia ar putea lucra teoretic și la prepararea mezelurilor.

Bineînțeles că igiena produselor alimentare nu este obligatorie pentru orice profesie. Cu toate acestea, este o cerință pe care ne-am impus-o noi înșine. Intenția noastră este nu numai aceea de a îndeplini cerințele minime, ci de a atinge nivelul maxim de calitate și igienă. Drept urmare, am integrat lanțul complet de produse – începând cu preluarea, spălarea, uscarea și netezirea și terminând cu pregătirea, livrarea și sortarea materialelor textile – în sistemul de management al calității.

Pentru noi și protecția contra infecțiilor este deosebit de importantă, pe lângă cerințele referitoare la siguranța produselor alimentare, la protecția muncii și igiena mediului înconjurător și a apelor. Prin spălarea în mașinile noastre industriale de spălat, la temperaturi ridicate constante, respectiv între 60 °C și 75 °C pentru îmbrăcămintea de lucru și chiar și 90 °C pentru lavetele de curățare, precum și prin utilizarea procedurilor de spălare prin dezinfectare, germenii și virusurile sunt distruse complet. Această calitate microbiologică reproductibilă a materialelor textile, nu poate fi asigurată prin spălarea în gospodărie. Igiena este un subiect serios. Bazați-vă pe sistemul nostru certificat de management al calității și al igienei. Aveți încredere în noi, ca profesioniști în materie de igienă.

Siguranța aprovizionării prin relevanța sistemului

02
RELEVANȚA SISTEMULUI

Indiferent că este vorba despre producția și comercializarea alimentelor, de industrie și manufactură, de alimentarea cu energie electrică și de transporturi sau de echipamentele din domeniul sănătății, peste tot se poartă îmbrăcămintea de protecție și industrială MEWA sau se folosesc lavetele noastre de curățare, rolele de șervețele și alte produse din portofoliul nostru vast. În total, aproximativ 190.000 de companii au încredere în aprovizionarea cu materiale textile igienice de la MEWA, care au o calitate ireproșabilă. Astfel, MEWA își aduce o contribuție importantă la menținerea lanțului de aprovizionare în multe domenii ale infrastructurii critice. Nu doar îmbrăcămintea de lucru igienică este esențială, ci și aprovizionarea constantă cu lavete curate este vitală pentru multe societăți, de exemplu pentru cele din domeniul industrial: Producția nu poate fi menținută pe termen lung dacă utilajele nu sunt curățate.Pe scurt: Produsele și serviciile MEWA sunt o componentă importantă a aprovizionării de bază și sunt considerate a fi relevante pentru sistem. Profitați corespunzător de siguranța igienei absolut ireproșabile, de siguranța muncii și a aprovizionării, chiar și în condiții cadru solicitante. Vă suntem sprijin în orice situație.

Sistemul de refolosire economisește timp și costuri

03
SISTEMUL DE REFOLOSIRE

Toate materialele textile MEWA, începând cu îmbrăcămintea de lucru și cea de protecție, lavetele de curățare și covoarele de colectare a uleiului și terminând cu covoarele pentru șters picioarele și capacele de protecție, sunt durabile și sunt pregătite într-un sistem de tip circuit, fiind reutilizate de mai multe ori – o alternativă sustenabilă la materialele textile de unică folosință sau cu durată scurtă de utilizare. Toți angajații își primesc întotdeauna înapoi îmbrăcămintea „proprie”, inclusiv în sistemul de refolosire.Indiferent că este vorba despre manufactură sau concerne industriale, sistemul de refolosire MEWA vă oferă un serviciu profesional complet, pe bază de închiriere, pentru societățile de orice fel și de orice dimensiune, inclusiv consiliere. Ce tip de lavetă de curățare vi se potrivește? Ce îmbrăcăminte de protecție este necesară pentru domeniul dvs. de utilizare? De câte lavete de curățare sau obiecte vestimentare aveți nevoie? Specialiștii noștri vă vor sprijini în ceea ce privește selectarea îmbrăcăminții de lucru și a materialelor textile industriale corecte și vor avea grijă ca acestea să fie preluate, spălate, întreținute și returnate într-un mod fiabil și punctual. În caz de uzură și defecte noi asigurăm și întreținerea sau înlocuirea profesională. Toate serviciile provin dintr-o singură sursă, la fel ca și întregul sistem de logistică cu serviciul de preluare și aducere.Astfel, sunteți scutiți de mai multe sarcini organizaționale, al căror necesar de timp nu este deloc neglijabil. De exemplu, ne ocupăm de verificarea periodică a funcționalității îmbrăcăminții de avertizare, de adaptarea echipării cu îmbrăcăminte de lucru la schimbarea personalului sau în cazul modificării dimensiunilor și avem grijă să se respecte cu consecvență toate standardele necesare în materie de igienă și mediu înconjurător. În ceea ce privește costurile, veți profita de faptul că sistemul de refolosire necesită un capital mai mic comparativ cu achiziția de materiale textile și că nu implică cheltuieli de depozitare și înlăturare.Un alt avantaj: Fiind un grup de societăți care își desfășoară activitatea în toată Europa, nu depindem de lanțuri de livrare globale sau de sub-contractori, ci ne bazăm pe o rețea sigură de aprovizionare. Furnizorii și producătorii noștri principali sunt din Europa (în special din Germania și Belgia), îmbrăcămintea noastră este produsă preponderent în Belgia și Portugalia, iar lavetele de curățare MEWA provin exclusiv din țesătoriile proprii din Germania. Garantăm livrări ulterioare pe parcursul timpului cu aceeași calitate, culoare și formă pentru colecțiile noastre. Astfel, veți profita de siguranța aprovizionării și vă puteți baza pe faptul că materialele textile industriale vor fi disponibile la data convenită și că vor avea o calitate constantă. Sistemul nostru de refolosire oferă calitate, igienă, precizie și aspect constante pe termen lung.

Sustenabilitate prin protecția mediului și protejarea resurselor

04
SUSTENABILITATE

În ultimii ani, sustenabilitatea a devenit un subiect social din ce în ce mai important. În ceea ce ne privește, aceasta face parte deja din filosofia firmei noastre. De peste 111 ani, am ancorat bine principiul sustenabilității ecologice în valorile companiei noastre prin ideea care a stat la baza înființării noastre, respectiv aceea de a realiza un sistem de reutilizare și de a nu arunca lavetele de curățare, ci de a le refolosi. Pentru noi acest lucru implică o activitate economică responsabilă și prudentă, protecția mediului și a resurselor, condiții de muncă echitabile și sigure, precum și un comportament orientat către valoare față de dvs., în calitate de client și față de societate. În 2013, MEWA a primit premiul german pentru sustenabilitate, la categoria „Cele mai sustenabile produse / servicii – TOP 3”. Este cea mai înaltă distincție de acest fel din Europa. Suntem foarte mândri și de certificarea internațională în ceea ce privește mediul, în conformitate cu ISO 14001, fiind prima societate din branșă care a obținut-o în 1997, precum și de certificarea sistemului de management al energiei conform ISO 50001.Nu ne limităm, însă, sub nicio formă doar la aceste distincții, ci testăm încontinuu posibilitățile de optimizare în sensul unei producții sustenabile. Astfel, în cadrul proceselor de spălare, utilizăm o tehnică specială în cascadă pentru filtrarea, pregătirea și reutilizarea în mai multe etape a apei de spălare, utilizând astfel cât mai puțină apă proaspătă cu putință. În același timp, am minimalizat și cantitatea de apă reziduală. Prin dezvoltarea continuă am îmbunătățit și tehnica de preparare a apei reziduale și, în prezent, putem obține un grad de puritate de 99,8 procente. În ceea ce privește protecția apelor, MEWA depășește cu mult specificațiile legale și standardele uzuale în branșă. Toți agenții noștri de spălare sunt biodegradabili și sunt utilizați pe cât posibil ținând cont de protejarea resurselor, adaptându-le cantitatea și compoziția la fiecare procedură de spălare, în funcție de gradul de murdărie al materialelor textile.În plus, lucrăm permanent la optimizarea consumului nostru de energie și la majorarea eficienței energetice a proceselor noastre, de exemplu prin valorificarea termică a agenților poluanți spălați, predominant uleiul de reciclare, care acoperă până la 80% din necesarul energetic al uscătoarelor și al liniilor noastre de spălare. Aerul uzat rezultat din recuperarea agentului termic, trece prin sisteme inovatoare de purificare a gazelor de ardere, numai după o purificare temeinică. Și în acest caz, depășim cu mult valorile limită impuse de lege în privința emisiilor nu sunt doar respectate. În ceea ce privește transportul și depozitarea materialelor textile, suntem atenți la utilizarea autovehiculelor care fac economie de combustibil și a materialelor reutilizabile, ca de exemplu sacii de spălare textili și containerele de siguranță concepute chiar de noi, care nu sunt doar foarte durabili, ci îndeplinesc și toate cerințele și specificațiile în ceea ce privește protecția contra accidentelor și a bunurilor periculoase.Lista produselor și a materialelor sustenabile este lungă. În ansamblu, obiectivul nostru este acela de a deveni mai buni decât o pretinde legislatia. Atunci când folosiți produsele textile și serviciile noastre, nu trebuie să vă mai gândiți la cerințele privind protecția mediului și eliminare – un avantaj pe care nu îl aveți în cazul în care utilizați materiale textile de unică folosință. În plus, comparațiile sistemelor și auditurile ecologice au relevat faptul că, dacă utilizați materiale de curățare de unică folosință, consumul de resurse este de cinci până la opt ori mai mare, comparativ cu cele bazate pe principiul recfolosirii. Prin decizia dvs. de a utiliza materiale textile reutilizabile și sustenabile de la MEWA, contribuiți la conservarea naturii și a mediului înconjurător, reducând consumul resurselor naturale.

Service regional în toată Europa – cu emblema calității „Made in Germany”.

05
CARACTER REGIONAL

O societate germană de familie, cu o istorie de succes, de peste 111 ani. În același timp și furnizor european de top pentru sisteme de management al materialelor textile, cu 45 de puncte de lucru în 14 țări. Dimensiunea internațională și proximitatea regională – cu MEWA beneficiați de amândouă. În ciuda creșterii exponențiale de la înființarea noastră din 1908, ne-am păstrat spiritul și cultura societății de familie, desfășurându-ne activitățile și făcând planuri pe termen lung și într-un mod prudent, dorindu-ne să păstrăm aceste valori pentru generația următoare. Vă oferim fiabilitatea unui concern cu experiență și servicii personalizate la fața locului. Printr-o structură flexibilă a service-ului, asigurată de persoanele de contact din fiecare regiune, putem acționa rapid și individual, în funcție de dorințele dvs., atât la nivel internațional, cât și la nivel local. Veți profita astfel de standardele care se păstrează la fel ridicate în materie de service, calitate și mediu, în toate unitățile MEWA, indiferent dacă beneficiați de service-ul MEWA.MEWA este o companie inovatoare cu spirit inovator „Made in Germany”. Am devenit pionierii branșei noastre prin dezvoltarea produselor la nivelul companiei și crearea de noi colecții, matrițe și funcționalități și prin multitudinea de inovații din domeniul tehnologiei mediului, tehnicii proceselor sau a materialelor textile, realizate în colaborare cu instituții renumite și experți externi. Competenți, onești, echitabili in abordare – cu MEWA sunteți pe mâini bune.

Comunitatea MEWA – suntem mai mult

06
COMUNITATEA

Sustenabilitate și corectitudine, cea mai înaltă calitate și igiena certificată, eficiență și profesionalism – toate acestea funcționează, pentru că suntem atât de mulți.

În fiecare zi, milioane de oameni asigură consolidarea permanentă a poziției de lider european al MEWA în domeniul managementului materialelor textile, lucrând cu devotament pentru MEWA, purtând îmbrăcămintea de lucru MEWA și utilizând lavetele de curățare, covoarele de șters picioarele sau alte produse și servicii MEWA.

Întreaga comunitate MEWA își aduce aportul la dezvoltarea continuă și la protejarea resurselor. Suntem mai mulț.