|

Responsabilitate socială

Cu pretenţia ce are impact durabil

Angajamentul este o chestie de onoare – Responsabilitate socială la MEWA

Ca întreprindere cu prezenţă internaţională, MEWA poartă şi o mare răspundere socială faţă de societate.

Peste 1,1 milioane de oameni poartă haine de lucru de la MEWA şi aproximativ 2,7 milioane de utilizatori folosesc zilnic cârpele noastre de curăţat. Se înţelege de la sine că noi punem la dispoziţie doar produse de înaltă calitate, care nu conţin materiale dăunătoare sănătăţii.

Fiecare filială MEWA face parte în acelaşi timp şi din colectivul local, care se compune din vecini, angajaţi şi familiile lor. În urma angajamentului regional, noi ne asumăm şi această responsabilitate socială.

Nu numai că MEWA acţionează cu responsabilitate, dar acest lucru îl aşteptăm şi de la furnizorii şi partenerii noştri de afaceri. Pentru a ne asigura că standardele sociale sunt respectate şi la dumneavoastră, MEWA a introdus un cod de conduită ce trebuie semnat de către toţi furnizorii. Bazându-ne pe asta, MEWA iniţiază cu regularitate audituri sociale.

Angajament social la MEWA Implicare regională

MEWA este reprezentată în mai multe locaţii din toată Europa. Totuşi, interesele noastre nu se opresc la uzinele MEWA, ci trec şi în regiunile unde au sediul societăţile noastre. MEWA pune accent pe angajarea în proiecte sociale şi culturale.

Pentru MEWA este importantă şi buna relaţie cu locuitorii, cu firmele învecinate şi cu familiile angajaţilor. Asta este reflectată şi de angajamentul larg al uzinelor MEWA în activitatea asociaţiilor sportive locale, iniţiative sociale, festivaluri de oraş şi şcoli.

De exemplu, în noiembrie 2011 MEWA Textil-Service AG & Co. Jena OHG şi şcoala de comunitate din Lobdeburg au iniţiat o campanie de educaţie. După primele proiecte comune din 2004, în decursul timpului s-a stabilit un parteneriat de durată de succes.

Lanţul de furnizare MEWA Condiţii de muncă optime

Firma MEWA observă responsabilitatea antreprenorială nu numai la ea. Chiar şi furnizorii şi partenerii noştri de afaceri din Europa şi din afara Europei trebuie să-şi manifeste responsabilitatea. În fond, nu numai angajaţii noştri trebuie să lucreze în condiţii adaptate, ci şi angajaţii din fabricile furnizorilor. Astfel, în anul 2010 noi am fost una din primele întreprinderi germane care în branşa serviciilor de textile a introdus pentru furnizorii săi codul de conduită (Code of Conduct).

Pentru asigurarea calităţii produselor, MEWA iniţiază audituri la furnizori încă din 1994. Nu numai produsele furnizorilor noştri trebuie să fie impecabile, dar şi condiţiile de lucru ale angajaţilor. Astfel, încă din anul 2010 MEWA verifică respectarea codul de conduită prin audituri sociale.

Codul de conduită MEWA Condiţii de muncă adaptate

Ca întreprindere cu activitate internaţională, MEWA colaborează cu diferiţi furnizori în Europa şi în afara Europei. Pentru MEWA este foarte important, ca să lucreze nu numai angajaţii săi în condiţii adaptate, ci să fie respectate standardele minime şi în fabricile furnizorilor. Astfel, în anul 2010 noi am fost una din primele întreprinderi germane care în branşa serviciilor de textile a introdus pentru furnizorii săi codul de conduită (Code of Conduct). Odată cu semnarea codului de conduită, partenerii de afaceri declară că acest cod de conduită va fi respectat în propriile întreprinderi şi chiar de către întreprinzătorii subcontractanţi, care participă la procesele de producţie vizate de către articolele MEWA. Respectarea acestor prevederi poate fi oricând verificată prin controale neanunţate.