Utilizarea cookie-urilor

Acest site folosește cookie-uri. Dacă folosiţi acest site, sunteți de acord cu utilizarea acestora. Găsiţi detalii aici.

Putztuchsystem

Lavete de șters refolosibile sau hârtii de curățat?

Protejați mediul: folosiți lavete refolosibile în locul lavetelor de unică folosință!

Refolosibile sau de unică folosință? Variantele de lavete de șters sub lupă

De regulă, lavetele de șters au doar o sarcină: de a curăța excelent mașinile și sculele de curățat. Lavetele de șters sunt folosite zilnic atât în industrie, cât și în atelierele meșteșugărești. La întreprinderea dumneavoastră ați făcut deja comparația dintre lavetele și hârtia de curățat de unică folosință și lavetele de șters refolosibile?

Lavetele refolosibile înseamnă plusvaloare (fiind și ecologice)

Dacă luăm în considerare mediul, atunci lavetele de șters refolosibile sunt clar prima opțiune. Ele pot fi închiriate chiar și în cadrul serviciului complet și practic. Asta înseamnă că după folosire lavetele de șters sunt preluate regulat, sunt spălate și apoi returnate pentru o nouă folosire. Datorită calității superioare a produselor, ele pot fi spălate chiar și de 50 de ori. Dacă o lavetă de șters s-a uzat, ea este înlocuită de una nouă. Spre deosebire de asta, o lavetă de șters obișnuită de unică folosință ajunge la deșeuri după o singură folosire.

Anual aproximativ 980 de milioane de lavete textile spălate (lavete profesionale) sunt înlocuite cu lavete de unică folosință, iar în fiecare an o cantitate mare de lavete ajung printre deșeurile periculoase. De asemenea, există pericolul ca aceste lavete de unică folosință contaminate să ajungă printre deșeurile industriale și să pericliteze mediul.

Eforturile și costurile pot fi evitate foarte simplu

În cazul în care închiriați lavete de șters refolosibile, nu mai trebuie să le achiziționați, evitați problemele de depozitare și de logistică și în același timp nu trebuie să vă mai faceți griji de protecția mediului și de cerințele privind neutralizarea. Dar înainte de toate, lavetele refolosibile oferite în cadrul serviciului complet asigură transparența costurilor și siguranța planificării. Și acest punct este în favoarea lavetelor refolosibile.

Avantaje pentru mediu cu lavetele de curățat MEWA

Dacă nu ar fi disponibil sistemul de curăţare MEWA cu lavete și s-ar folosi materiale de unică folosință, s-ar genera anual deșeuri periculoase. Nici lavetele uzate nu constituie o problemă pentru mediu. Acestea vor fi eliminate prin sortare și revalorificate termic doar după spălare.

Procesul de spălare al lavetelor de curățat MEWA

Datorită unui sistem de revalorificare a apei de clătire și de spălare, MEWA economisește până la 50% din apă față de procesele de spălare uzuale. Tehnologia tip cascadă filtrează apa de spălare care mai poate fi reutilizată din ultimele cicluri de clătire. Apa reciclată poate fi apoi utilizată pentru alte cicluri de spălare.

Ca detergenți se utilizează agenţi tensioactivi neionici, care sunt biodegradabili, testați dermatologic și inofensivi la utilizare.

Calitatea și siguranța au prioritate

Controlul calității la MEWA

  • Verificare vizuală de către angajații MEWA, care elimină prin sortare manuală lavetele cu murdărie grosieră și deteriorate puternic.
  • Verificarea computerizată a masei lavetei: Lavetele prea grele (murdărie aderentă) și prea ușoare (uzate) sunt eliminate prin sortare automată.
  • Verificarea reziduurilor metalice: Fiecare lavetă este trecută printr-un detector de metale, care detectează reziduurile din lavetă și apoi o elimină prin sortare.

Materialele periculoase sunt depozitate în siguranță

Lavetele îmbibate cu ulei sau solvenți sunt considerate materiale periculoase pentru transport și necesită un tratament standardizat. Pentru a garanta respectarea tuturor prevederilor, MEWA a dezvoltat recipiente speciale etanșe contra pătrunderii aerului, în care contaminanții din lavete nu se pot aprinde.

Aspect concret

Optați pentru utilizarea multiplă în loc de unică folosință – chiar și în domeniul lavetelor de curățat. Prin sistemul de închiriere economisiți timp și bani în comparație cu șervetele de curățat de unică folosință din hârtie și rolele de șervete de curățat de unică folosință, și concomitent, aduceți o contribuție valoroasă mediului.

Putztücher

Mai întâi testaţi, apoi închiriaţi – test pentru serviciul lavete de curăţare MEWA

Nu numai că avem cea mai bună cârpă de curăţat din lume, dar oferim şi cel mai bun serviciu. Nu ne credeţi? Atunci printr-un test încercaţi serviciul nostru. La noi puteţi încerca serviciile noastre până la 2 luni.