_MG_0434_7_fused_var.tif

Societate, etică, mediu înconjurător

MEWA preia responsabilitate

MEWA acţionează sustenabil

Gândire pe termen lung şi acţiune conştientă: Sustenabilitatea reprezintă baza responsabilităţii noastre antreprenoriale faţă de societate. Acest aport voluntar implică aspecte ecologice, economice şi sociale. Încă din anii 80, deţinătorii grupului MEWA s-au gândit să îşi asume acest tip de responsabilitate socială şi să o ancoreze solid în valorile fundamentale ale companiei.

Aflaţi mai multe despre subiectul sustenabilitate

MEWA dovedește angajament

Ne considerăm parte a unei societăţi, pentru care ne implicăm activ - în interiorul companiei la fel ca şi în viaţa socială şi culturală. Fiecare dintre locaţiile noastre acţionează în regiunea sa după acest principiu. Din această responsabilitate ia naştere un sentiment puternic de comuniune - cu angajaţii şi cu familiile lor, dar şi cu vecinii, asociaţiile şi cu instituţiile de învăţământ şi de îngrijire a copiilor. Un exemplu în acest sens este cooperarea dintre MEWA Elveţia cu comunitatea de lucru şi locativă Borna din Rothrist, care există deja din anul 2010. Graţie acestei comunităţi, persoanele cu dizabilităţi au posibilitatea de a trăi într-o locuinţă asistată şi de a avea o activitate lucrativă, orientată spre nevoile lor speciale. O echipă externă a comunităţii sprijină cu mult entuziasm procesele logistice ale companiei MEWA la locaţia din Wynau, din Elveţia. Implicarea persoanelor cu dizabilităţi în procesele de lucru de zi de zi reprezintă o componentă importantă a activităţilor noastre de incluziune.

MEWA înseamnă diversitate

Pentru noi, angajaţii nu sunt resurse, ci oameni cu competenţe, planuri şi nevoi diverse. Suntem o companie colorată şi bogată în varietate - aceste atribute sunt atestate şi prin paleta largă de origini a angajaţilor noştri: respectiv peste 30 de naţionalităţi. Întâmpinăm această diversitate cu respect şi deschidere. Considerăm că diversitatea aspectelor personale, a modelelor de viaţă şi a orizontului de experienţă reprezintă un mare câştig pentru cultura noastră organizaţională.

MEWA promovează integritatea şi umanitatea

În spiritul unui angajament voluntar personal, nu impunem acest standard numai nouă, ci şi furnizorilor şi partenerilor noştri de afaceri. Această exigenţă se manifestă în codul nostru de conduită („Code of Conduct”) care trebuie semnat obligatoriu. Acesta oferă o bună orientare pentru acţiunile noastre, în cadrul responsabilităţii antreprenoriale. Codul defineşte care sunt standardele minime legale, ecologice, sociale şi etice ce trebuie îndeplinite sau chiar depăşite.

MEWA susţine convenţiile ONU

Aceasta este cea mai importantă iniţiativă pe plan global a unor instituţii implicate social. Împreună cu peste 13.000 de alţi participanţi din 170 de ţări, compania MEWA s-a angajat să respecte cele zece principii ale „Pactului global al Naţiunilor Unite” („UN Global Compact”) cu privire la drepturile omului, normele de muncă, protecţia mediului şi combaterea corupţiei.

În contextul schimbărilor climatice şi al pandemiei de coronavirus, devin tot mai importante, mai cu seamă, protecţia mediului, siguranţa şi măsurile de igienă. Aceste domenii nu sunt nicidecum noi pentru MEWA, ci sunt componente centrale ale modelului nostru de afaceri încă de la înfiinţarea companiei în anul 1908.

 Aflaţi mai multe